Sportoase Triatlon Brasschaat
Zondag 26 juni 2016

Inschrijvingen gesloten voor alle reeksen

 

11u45 - SPRINT 

 

HALVE

 12u00  :  WAVE 1  Heren -40 

12u05  :  WAVE 2  Dames All 

12u15  :  WAVE 3  Heren +40 / Trio's 


 


 


       De halve triatlon van Brasschaat is terug van "even" weggeweest !!!!

    

       In 1983 had Wilfried Van Aken het voornemen gemaakt deel te zullen nemen aan Ironman Hawaii!!   Hij wilde daarvoor als try-out een halve Ironman In Brasschaat in mekaar steken. Onder leiding van Jef Konings, toen voorzitter van Brasschaat Base- en Softballclub, werd al snel een groep sportvrienden uit Atletiek, Wielerclubs, basket en baseball bijeen gebracht . Hij vond de nodige sponsoring, medewerkers, toelating en steun van het gemeentebestuur en op 26 juni 1983 namen 130 triatleten van het eerste uur deel aan de eerste triatlon van Brasschaat.   Wilfried won de race voor Claude Van Den Hurk  en Marnix Cocquyt.

Jef werkte voort voor de nodige sponsoring en op 22 oktober van datzelfde jaar volbracht Wilfried als eerste Belg de Ironman van Hawaii !!!

       Nog later dat jaar stichtte Jef met enkele gezellen uit heel België de "Belgische Triathlon Federatie" !!

       Tweemaal vond hier het Europees Kampioenschap plaats . Eenmaal gewonnen door Rob Barel en de tweede keer in 2007 door Frederik Van Lierde.

       En nu in 2016 is de halve van Brasschaat er dus helemaal terug. Met een ietwat nieuwe ploeg medewerkers maar zeker met evenveel "goesting" als destijds.

       Zwemmen zoals steeds in de E10 plas, fietsen over een mooi parcours door de groene Noorderkempen om dan een halve marathon te lopen onder de majestueuze bomen in ons gemeentepark.

       Je kan geen enkele reden bedenken om hier niet mee te doen !! En dit individueel of in team per trio.